header2

 

Daguitstap Rondje Diest op dinsdag 19 september 2023.   

We beginnen met een bezoek aan het fruitbedrijf Vanhellemont. Daar worden wij rondgeleid door een gids en leren wij alle facetten van een hedendaags tuinbedrijf kennen. We merken ook dat de bedrijven om te overleven een heel nevengamma ontwikkeld hebben. Al eens perenadvokaat geproefd ? Het kan in dit fruitbedrijf.

We lunchen tegenover de basiliek. Na de lunch vertrekken we naar de witlofkwekerij van Bart Bruyninckx. Hij is gespecialiseerd in het kweken van "chiconettes" (kleine stronkje witlof) die erg gegeerd zijn door de restaurants. Hier kunnen we de kweek volgen en krijgen we ook enkele proevertjes.

Daarna bezoeken we een slakkenhoeve in Langdorp. Hier worden wijngaardslakken gekweekt. Wij volgen het kweekproces en gaan ook proeven.

Praktisch :

Uitstap op dinsdag 19 september 2023

Prijs voor deze uitstap : € 65 p.p.   ( +€ 15 niet leden )

Er kunnen maximaal 46 leden mee.

 

Interesse om mee te gaan?  Bel naar Anny Truyens 0472 551951  of mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De inschrijving is pas definitief na aanmelding en betaling van het voorschot van € 25 p.p. op rek. BE15 0011 5759 1330 van Tuinhier Overpelt

 

 

 

 

 

Logo Tuinhier klein 0