We beginnen met een bezoek aan het fruitbedrijf Vanhellemont. Daar worden wij rondgeleid door een gids en leren wij alle facetten van een hedendaags tuinbedrijf kennen. We merken ook dat de bedrijven om te overleven een heel nevengamma ontwikkeld hebben. Al eens perenadvokaat geproefd ? Het kan in dit fruitbedrijf.

We lunchen tegenover de basiliek. Na de lunch vertrekken we naar de witlofkwekerij van Bart Bruyninckx. Hij is gespecialiseerd in het kweken van "chiconettes" (kleine stronkje witlof) die erg gegeerd zijn door de restaurants. Hier kunnen we de kweek volgen en krijgen we ook enkele proevertjes.

We brengen ook een bezoek aan de clematiskwekerij van Vannuffelen. Op donderdag 4 september geeft Werner Vannuffelen nog een voordracht over het kweken en verzorgen van clematissen in Overpelt en nu gaan we eens kijken hoe het in de praktijk allemaal kan.

Praktisch :

uitstap op vrijdag 11 september 2020.

Prijs voor deze uitstap : € 60 p.p.

Er kunnen maximaal 50 leden mee.

 De reis is helaas al volgeboekt. Heeft u interesse, dan kan u zich op de reservelijst laten inschrijven. Bij voldoende boekingen, kan er overwogen worden om een extra uitstap in te richten.

Interesse om mee te gaan?  Bel eerst naar Anny Truyens 0472 551951  of mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De inschrijving is pas definitief naar aanmelding en betaling van het voorschot van € 15 p.p. op rek. BE15 0011 5759 1330 van Tuinhier Overpelt

 

Logo Tuinhier klein 0