Verscholen in de regio Mechelen ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin van het voormalige pensionnat de demoiselles in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel.

 Wij leren de historiek van deze prachtige wintertuin kennen, maar we ontdekken school- en kloostercomplex met zijn kloosterkerk, oratorium, refters, schoolmuseum, pianogalerij en zoveel meer unieke locaties.

Na de lunch bezoeken we 'T Grom.

't Grom, is een doemuseum  rond groenten en tuinbouwerfgoed. 't Gromj wil de duurzame tuinbouw en het tuinbouwerfgoed op een speelse en interactieve wijze tot bij het brede publiek brengen. Daarnaast wil 't Grom de bezoeker informeren en mobiliseren voor gezonde voeding en groenten. Hier worden we rondgeleid door gidsen die ons meer vertellen over  de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Achterhaal welke zintuigen je smaak bepalen en sta stil bij de promotie van groenten door de jaren heen. Ook onderwerpen zoals volksgeloof, spreuken en sprookjes komen aan bod.

​Hierna gaan we op bezoek bij Parcoplus, een hertenfarm. We worden er door verschillende weiden geloodst en intussen vertellen de gidsen ons meer over de geschiedenis van de hertenfokkerij, gezondheid en behandeling van herten, hertenrassen, het gewei enz. Het is geen saaie les maar een interessant gesprek met heel wat levende voorbeelden.
Wij sluiten het bezoek af met koffie en taart.

Praktisch :

Deze uitstap vindt plaats op vrijdag 21 augustus 2020. Het juiste vertrekuur wordt nog meegedeeld.

De prijs voor deze uitstap : € 60. 

Er kunnen maximaal 50 leden mee.

 Nog 1 plaats vrij. Maar heeft u toch interesse om mee te gaan? Laat u dan op de reservelijst plaatsen. Bij voldoende belangstelling kan er een 2 uitstap ingericht worden.

Interesse om mee te gaan ?  Bel dan eerst naar Anny Truyens 0472 551951    of mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De inschrijving is pas effectief naar inschrijving en betaling van het voorschot van € 15 p.p. op rekening BE15 0011 5759 1330 van Tuinhier Overpelt

Logo Tuinhier klein 0