header2

Verscholen in de regio Mechelen ligt het Ursulineninstituut, een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin van het voormalige "pensionnat de demoiselles" in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel.

 Wij leren de historiek van deze prachtige wintertuin kennen, maar we ontdekken ook een school- en kloostercomplex met zijn kloosterkerk, oratorium, refters, schoolmuseum, pianogalerij en zoveel meer unieke locaties.

We lunchen in 't Fort van Duffel. De voormalige slaapzalen van de soldaten werden omgetoverd tot een gezellige horecagelegenheid.

Na de lunch bezoeken we 'T Grom.

't Grom, is een doemuseum  rond groenten en tuinbouwerfgoed. 't Grom wil de duurzame tuinbouw en het tuinbouwerfgoed op een speelse en interactieve wijze tot bij het brede publiek brengen. Daarnaast wil 't Grom de bezoeker informeren en mobiliseren voor gezonde voeding en groenten. Hier worden we rondgeleid door gidsen die ons meer vertellen over  de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Achterhaal welke zintuigen je smaak bepalen en sta stil bij de promotie

 

Praktisch :

Deze uitstap vindt plaats op zaterdag 17 september 2022 . We vertrekken om 08.15u op de parking van CC Palethe.

Voormiddag bezoek met gids aan de wintertuin. (houd rekening met verschillende trappen, niet rolstoeltoegankelijk)

's Middags lunch in het Fort van Duffel. In deze bistro, in de voormalige slaapzalen van het fort, krijgen jongeren met problemen, de kans om zich voor te bereiden op een job in de horeca.

Namidag geleid bezoek aan het tuin- en groentenmuseum 't Grom.

Rond 19.30u zijn we (waarschijnlijk) weer terug thuis.

De prijs voor deze uitstap : € 60. 

Er kunnen maximaal 48 leden mee.


Interesse om mee te gaan ?  Bel dan eerst naar Anny Truyens 0472 551951    of  sms of  mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De inschrijving is pas effectief na inschrijving en betaling van het voorschot van € 20 p.p. op rekening BE15 0011 5759 1330 van Tuinhier Overpelt

           

 

 

       

 

 

  

 

 

 

Logo Tuinhier klein 0