Daguitstap naar Tienen en omgeving op vrijdag 4 oktober 2019.

Tijdens de voormiddag bezoeken we de suikerraffinaderij van Tienen.

Het bedrijf verwerkt jaarlijks 3,5 miljoen bieten afkomstig van 5.000 landbouwers. 660 werknemers fabriceren hiervan tot 600.000 ton suiker. Eerst bekijken we een filmpje over de suikerindustrie. Nadien bezoeken we met een gids het bedrijf in werking.

Het middagmaal wordt geserveerd in het "Belgian beers and food café Kouterhof" in Hoegaarden. Dit schitterend gebouw maakt deel uit van de brouwerij van Hoegaarden. De chef serveert de echte Belgische keuken en werkt met dagverse seizoens- en streekproducten.

Na de middag rijden we naar Vissaken. We bezoeken hier de tuin Yggdrasil, een tuin waar de beginselen van de permacultuur toegepast worden. M.a.w. er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt maar de natuur elementen worden samengebracht op een zeer doordachte wijze. Kortom in deze tuin van 2,5 ha is er veel te horen, te zien en te beleven. Een gids zal ons heel wat permacultuur principes uitleggen.

Op vrijdag is ook de hoevewinkel open.

Prakisch :

Deze dagtrip kunnen leden van Tuinhier Overpelt meemaken voor de prijs van € 50,00. Niet leden Tuinhier Overpelt betalen € 10,00 extra.

In de prijs is inbegrepen :

-busreis

-bezoek en rondleiding Suikerraffinaderij Tienen

-lunch (soep, hoofdgerecht, dessert) in Restaurant Kouterhof

-inkom en rondleiding met gids in tuin Yggdrasil Vissenaken.

Er kunnen slechts 50 personen mee.   Deze reis is al volzet

Heeft u interesse, neem dan contact met ons op 0495 54 54 38 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij plaatsen u op de reservelijst en nemen met u contact op als er plaatsen vrij komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo Tuinhier klein 0