Een gespecialiseerde gids van de Stampe & Vertongen Museum vzw begeleidt de groep tijdens een twee uur durende reis door de fascinerende wereld van de luchthaven en de luchtvaart in het algemeen. De groep checkt in als passagier, doorloopt een paspoort- en veiligheidscontrole en ontdekt wat er gebeurt voor en achter de schermen van een internationale luchthaven. De rondleiding houdt ook een bezoekje in aan enkele vliegtuighangars en de luchthavenbrandweer.

Wij bezoeken ook het Stampe & Vertongen Museum. Hier leert u alles over de geschiedenis van de luchtvaart in Antwerpen en kunt u prachtige historische vliegtuigen van dichtbij bekijken. Vliegtuigen zoals de wereldberoemde SV4, die in Antwerpen gebouwd werd in de fabriek van Stampe en Vertongen. Er is ook een verzameling vliegtuigen uit WOI, een beruchte V 1 (vliegende bom uit WOII) en tevens krijgt de bezoeker aan de hand van ruime achtergrondinformatie, foto’s en voorwerpen meer zicht op de luchtvaartevolutie in het algemeen. .

Na de lunch vertrekken we naar de wereldhaven Antwerpen. Daar schepen we in op het schip Jan Plezier voor een verkenningstocht door de haven. Tijdens de anderhalf uur durende vaartocht zien we de grote containerschepen langs varen.

Daarna is er nog voldoende vrije tijd om aan de haven het MAS (meuseum aan de stroom) te beklimmen, of je kan er terecht op één van de vele gezellige terrasjes met zicht op het water.

 

Deze uitstap wordt aangeboden aan de prijs van € 60 p.p. (richtprijs) voor de leden van Tuinhier Overpelt.  Niet leden betalen € 10 extra.

In de prijs inbegrepen :

  • Busreis
  • Begeleid bezoek aan de luchthaven en museum in Deurne                                                        
  • Lunch in 't Pakhuis in Antwerpen
  • Havenrondvaart in Antwerpen

Opgelet : Er zijn onverwacht 2 plaatsen vrijgekomen voor deze daguitstap.!!!!

Voor de andere kandidaat-reizigers : u kan zich laten inschrijven op de reservelijst. Stuur daarvoor een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0472 551951 op meldt u op een ledenbijeenkomst. Zodra er plaatsen vrijkomen, dan wordt u verwittigd. 

Bij voldoende belangstelling kunnen we een nieuwe groep samenstellen!!!!

 

 

Logo Tuinhier klein 0